A Duna Televízión 2009 novemberében elindított TÉRkép Ráadás - Székelyföldi Magazin műsor bepillantást nyújt a történelmi Székelyföld háromnegyed milliós lakosságának életébe. A havonta jelentkező magazin célja bemutatni, hogy a Székelyföldön van élet, az itt lakók tudnak együttműködni, hogy elindultak olyan folyamatok, amelyek a térség megerősödését szolgálják, hogy ezen a mintegy 13 ezer négyzetkilométernyi területen rengeteg értékkel találkozhat az idelátogató.

Székelyföldi Magazin - 2012. április 18.

2012. április 18-i adás
Amikor kivonul az iskolafalak közül az oktatás, és beköltözik helyébe a szórakozás - hogyan értékelik diákok és pedagógusok az Iskola másként programot?
Egy élőlény, amely reflexszerűen reagál a világ történéseire - sikerül-e bebizonyítania a Tamási Áron színháznak, hogy egy kisváros is lehet otthona világszínvonalú kulturális rendezvénynek?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ, majd ellátogatunk Csíksomlyóra, Fodor Sándor szülőhelyére és felkeressük a székelykapuk védelmezőjét, Kovács Piroska nénit, aki kitartó munkájáért Europa Nostra díjat vehet át.

 

Székelyföldi Magazin - 2012. március 13.

2012. március 13-i adás

Milyen új lehetőségek nyílnak meg a Sapientia Tudományegyetem akkreditációjával?
Lehet-e változtatni a középiskolások iskolával szembeni magatartásán?
Hogyan lehet megfékezni a nyelvi káoszt Marosvásárhelyen?
El lehet-e űzni a telet színvonalas lovas rendezvényekkel?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ márciusi Székelyföldi Magazinunkban.


 

Székelyföldi Magazin - 2012. február 20.

2012. február 20-i adás

Nem egy panzióval, hanem a térség szépségeinek, a kikapcsolódási lehetőségeknek a bemutatásával lehet turistát vonzani - derül ki a turizmusról szóló riportunkból. A farsangbúcsúztató székely szokások ilyen vonzerőt jelenthetnek. De akár egy Kárpát-medencei kézilabda kupa is csalogathat ide visszatérő vendéget, a legutóbbi Meditop kupán felvidéki, vajdasági, magyarországi és székelyföldi kosárlabda csapatok mérkőztek. Beszámolunk az udvarhelyi bukó vagy udvarhelyi pergő galambfajta térhódításáról, ennek a fajtának a tenyésztésén öt éve dolgozik a székelyföldi galambászok egy csoportja.

Tartsanak velünk februári Székelyföldi Magazinunkban.


 

Székelyföldi Magazin - 2012. február 2.

2012. február 2-i adás
Februári műsorunkban a vidéki termelőket, a hagyományos termékeket népszerűsítő székelyföldi védjegyekről, illetve letűnt korok kastélyairól, Erdély építészeti remekműveiről láthatnak összeállítást. Ellátogatunk Erdély egyik legkeletibb településébe, a még mindig Bákó megyéhez tartozó Gyimesbükkbe, és élménydús téli üdülésre invitáljuk Önöket a székelyek szent hegyére, a Hargitára.

 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK