Kelemen: Csak a magyar közösség érdekei számítanak

2012.06.25., Duna Televízió, Közbeszéd

Erdély szerte ezekben a napokban alakulnak az új helyi és megyei önkormányzatok. Hargita és Kovászna megyében szinte mindenhol többségben van az RMDSZ így az alpolgármestereket és a megyei tanácsok alelnökeit is a szövetség nevesíti. A nagyobb erdélyi városokban a kormányzó vagy az ellenzéki demokrata liberális párttal egyezkedik az RMDSZ, nem mindenhol sikerrel. Szatmárnémetiben és Nagyváradon például 16 év óta először nem lesz magyar képviselő a városvezetésben.

A részletekről Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét kérdezte Száva Enikő, akivel a Székelyföldi Stúdióban Victor Ponta miniszterelnök plágium-ügyéről is szó esett.


Bővebben...

 

Voksértékelő, az MPP elnökével

2012.06.11, Duna Televízió, Közbeszéd

Az eddigi 12 helyett 8 polgármestere lesz a Magyar Polgári Pártnak, önkormányzati képviselőinek száma pedig várhatóan a felére csökken.
A vasárnapi választások eredményeit a Székelyföldi Stúdióban az MPP elnöke értékeli.


Bővebben...

 

A voksokról, ma reggel

2012.06.11, m1, Ma Reggel

A Magyar Televízió reggeli, közéleti műsorában a romániai önkormányzati választások eredményeiről Száva Enikő Verestóy Attila RMDSZ- szenátort kérdezte.


Bővebben...

 

Függetlenként Marosvásárhely polgármesterségéért

2012.06.08, Duna Televízió, Közbeszéd

Volt nagykövet, liberális párti alelnök, polgármesterjelölt, de minden helyzetben az emberi jogok biztosítását tartotta és tartja ma is legfontosabb feladatának. Smaranda Enache emberjogi harcosról van szó, aki független jelöltként pályázik Marosvásárhely polgármesteri székére, s miután a magyar pártoknak nem sikerült közös jelöltet állítaniuk, az RMDSZ és az MPP jelöltjei mellett Smaranda Enache is számít a marosvásárhelyi magyarok szavazatára.


Bővebben...

 

Nyolcan a Kovászna Megyei Tanács elnökségéért

2012.06.07, Duna Televízió, Közbeszéd

Jelszavaik és programjaik különbözőek, de közös bennünk, hogy mindannyian Székelyföldön, Székelyföldért akarnak dolgozni. Röviden így foglalható össze a három erdélyi magyar párt Kovászna megyei tanácselnök-jelöltjének választási üzenete.

Az RMDSZ újrázni kívánó tanácselnökével és kihívóival Száva Enikő beszélgetett Sepsiszentgyörgyön.


Bővebben...

 

Új egységre van szükség Erdélyben

2012.06.06, Duna Televízió, Közbeszéd

Az erdélyi erőket új egységbe kell terelni, mert aggasztó a széthúzás és a pártoskodás – ezt mondta Németh Zsolt parlamenti államtitkár, aki ezekben a napokban az Erdélyi Magyar Néppárt meghívására, Székelyföldön tartózkodik. A konkrét elképzelésekről és a magyar-magyar, illetve a magyar-román párbeszéd lehetőségéről kérdeztük a politikust, valamint Toró T. Tibort, az EMNP elnökét és a párt székelyudvarhelyi polgármesterjelöltjét, Tankó Lászlót.


Bővebben...

 

Kelemen Hunor: Az anyaországi politikusok maradjanak távol

2012.06.06, Duna Televízió, Közbeszéd

Ugyanolyan súllyal kíván részt venni az önkormányzatokban az RMDSZ, mint az elmúlt négy évben. A verseny azonban ma kiélezettebb, mint 2008-ban. Milyen esélyekkel indulnak a szövetség jelöltjei a vasárnapi választáson, és hogyan befolyásolja az önkormányzati munkát az tény, hogy nincs kormányon az RMDSZ? Minderről Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét kérdeztük, akivel a Kövér László erdélyi látogatása miatti kifogásokról is beszélgettünk.


Bővebben...

 

A Néppárt az emberek bizalmára számít

2012.06.05, Duna Televízió, Közbeszéd

„Egyenlőtlenek az erőviszonyok, de az emberek bizalma sokat számít az önkormányzati választásokon” – lakossági fórumokon és a néppárti jelölteket népszerűsítő kampányrendezvényeken hangsúlyozza ezt Tőkés László. Az Erdélyi Magyar Néppárt védnökét székelyföldi körútján kérdeztük, többek között arról, hogy a legfiatalabb magyar pártnak sikerült-e megszólítania politikától elfordult erdélyi magyar választókat.


Bővebben...

 

Testvérvárosi kapcsolat feltételekkel

2012.06.04, Duna Televízió, Közbeszéd

Az Összetartozás napján a Magyar Polgári Párt meghívására az Emlékezés Parkjában tartott emlékünnepségen vett részt Tarlós István. Budapest főpolgármestere és Szász Jenő, a szervező Magyar Polgári Párt elnöke  stúdiónkban mondta el a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára szánt üzenetét. Tarlós István  arról is beszélt, hogy testvérvárosi kapcsolatot létesítene Budapest és Székelyudvarhely között.


Bővebben...

 

A Nemzeti Összetartozás Napját ünnepli a Rákóczi Szövetség

2012.06.01, Duna Televízió, Közbeszéd

34 Kárpát-medencei középiskola pályázott és nyert támogatást a Rákóczi Szövetségtől, a Nemzeti Összetartozás Napjára meghirdetett diákutaztatási pályázaton. Ezekben a napokban több mint ezer Kárpát-medencei diák utazhat Magyarországra, Erdélybe, Felvidékre, vagy Délvidékre (Vajdaságba), hogy ott élő diáktársaikkal közösen vegyenek részt a nemzet összetartozását hirdető rendezvényeken.

Székelyföldön tartózkodik a Rákóczi Szövetség főtitkára, őt kérdeztük a részletekről...


Bővebben...

 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK