Toró: Nem csak szavazhatunk, választhatunk is

2012.12.,07., Duna Televízió, Közbeszéd

Vasárnap nem csak szavazhatnak, választhatnak is az erdélyi magyarok - ezt hangsúlyozza Toró T. Tibor. Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke szerint félretájékoztatás minden olyan nyilatkozat, amelyik azt sugallja, hogy parlamenti képviselet nélkül maradhat a romániai magyarság.
A Székelyföldi Stúdióban Száva Enikő beszélget az EMNP elnökével.


Bővebben...

 

Kelemen Hunor Ma Reggel

2012.12.,07., Magyar Televízió, Ma Reggel

Minden erdélyi magyar érdekképviseletét ígéri a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Azokét is, akik a versenypárt jelöltjeire voksolnak és azokét is, akik nem élnek szavazati jogukkal.  A szövetség vezetői ugyanakkor mindenkit arra buzdítanak, hogy az erős bukaresti jelenlét érdekében minél nagyobb számban vegyenek részt a vasárnapi romániai parlamenti választásokon.
A részleteket a Székelyföldi Stúdióban Száva Enikő tudja meg, aki az RMDSZ elnökével beszélget.Bővebben...

 

Toró T. Tibor Az Estében

2012.12.,06., Magyar Televízió, Az Este

Félretájékoztatás, hogy veszélyben a romániai magyarság parlamenti képviselete. Ezt állítja Toró T. Tibor, a Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. A Tőkés László védnökségével alakult párt történelmi esélyt lát arra, hogy hat képviselői és három szenátori mandátum megszerzésével bejusson a bukaresti törvényhozásba.  Azt mondják, nem az RMDSZ ellen, hanem a szövetség mellett indulnak a vasárnapi választáson.
Az Estének a Néppárt elnökével is a Székelyföldi Stúdió készített interjút.Bővebben...

 

Kelemen Hunor Az Estében

2012.12.,06., Magyar Televízió, Az Este

Vasárnap parlamenti választást tartanak Romániában. Most először két magyar párt verseng a magyarok szavazataiért, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, és az Erdélyi Magyar Néppárt. Az RMDSZ határozottan állítja, hogy csak neki, a szövetségnek van esélye mandátumszerzésre, a versenypárt pedig az erős magyar parlamenti képviseletet veszélyezteti.
Az Estének a Székelyföldi Stúdió munkatársa, Száva Enikő készített interjút az RMDSZ elnökével.Bővebben...

 

Toró: Nem csak szavazhat, választhat is az erdélyi magyarság

2012.12.,06., Magyar Televízió, Ma Reggel

Vasárnap parlamenti választást tartanak Romániában. Most először két magyar párt számít a magyarok szavazataira: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Néppárt. Előbbi szerint csak a szövetségnek van esélye megszerezni a voksok 5 százalékát, a Néppárt viszont történelmi esély lát arra, hogy az úgynevezett alternatív küszöb révén - 6 képviselői és 3 szenátori mandátum megszerzésével - szintén helyet kapjon a román törvényhozásban. 
A Magyar Televízió  Ma reggel című műsorában a Néppárt elnökét kérdeztük.Bővebben...

 

Néppárti jelölt: Újszülöttől senki ne kérjen érettségi diplomát

2012.12.,05., Duna Televízió, Közbeszéd

Az önkormányzati választások eredménye nem adhat okot se túl magabiztos se kétkedő következtetésre -ezt állítják a Néppárt színiben induló csík-és gyergyószéki képviselőjelöltek. Sorbán Attila és Csibi Zoltán nem teljesített jól a nyár eleji, helyhatósági megmérettetésen, de a vasárnapi parlamenti választásokon magas részvételre és több rájuk leadott voksra számítanak.Bővebben...

 

Mozgósítás, mozgósítás, mozgósítás

2012.12.,03., Duna Televízió, Közbeszéd

Az Udvarhelyszéket és Gyergyó környékét felölelő 3-as számú Hargita megyei szenátori választókerületben Verestóy Attila RMDSZ-es és Zakariás Zoltán néppári szenátorjelölt küzd a választók bizalmáért. Előbbi 23 év tapasztalatával, utóbbi az autonómia fontosságának hangsúlyozásával próbál szavazókat mozgósítani a vasárnapi választások előtt.Bővebben...

 

A legnagyobb kihívás a mozgósítás

2012.11.,30., Duna Televízió, Közbeszéd

Az RMDSz-nek csak akkor lesz súlya a román parlamentben, ha 20 mandátum fölötti eredményt ér el – ezt mondta Antal István a szövetség udvarhelyszéki képviselőjelöltje. Kihívója, a néppárti Székely Kinga unitárius lelkész szerint a jelölteknek inkább a mozgósításra kellene hangsúlyt fektetniük, mert csak így lehet erős magyar képviseletet elérni.
Az udvarhelyszéki jelöltekkel Száva Enikő beszélget.Bővebben...

 

Cenzúra?

2012.11.27., Duna Televízió, Közbeszéd

Letiltotta a román közszolgálati televízió az EMNP kampányfilmjét. Az okokról Boros Zoltánt, a Román Televízió magyar adásának egykori főszerkesztőjét, a Néppárt marosvásárhelyi képviselőjelöltjét kérdeztük.Bővebben...

 

Munkahelyteremtés és/vagy gazdaérdekek megvédése

2012.11.26., Duna Televízió, Közbeszéd

Erős verseny jellemzi Olosz Gergely RMDSZ-es és Kovács István néppárti szenátorjelölt kampányát. Előbbi a munkahelyteremtésben, utóbbi pedig egy valós agrárpolitikában látná a legnagyobb kihívást. Mindkét jelölt Stúdiónkban beszél konkrét terveiről.Bővebben...

 
WMP plug-in

Videotartalmaink lejátszásához szükséges a
Windows Media Player plug-in telepítése.

Firefox böngésző számára elérhető itt,
Google Chrome böngésző számára itt.

Valutaárfolyam - Román Nemzeti Bank
2019. január 21.
EUR   EUR   4.7081
HUF   HUF   1.4797
USD   USD   4.1377

PARTNEREK